• rysieks
    Wydział: W-9 WME
    Rok studiów: 5

    zobacz profil
    szybka wiadomość
  • 0
  • cytuj |

  • Gdzie chodzicie na pizzę? Gdzie jest Waszym zdaniem najsmaczniej?
    Dopiero się sprowadzam do miasta - dajcie jakieś fajne namiary ;-)
  • dzieciak  
    Plox chcę inż.
    Wydział: W-4 EKA

    zobacz profil
    szybka wiadomość
  • 0
  • cytuj |

  • rysieks, mi pizza w remoncie zawsze odpowiada, a na dowóz to pizza station.
    _________________
    Samozwańczy król cyberbullying -u.

    W walce o prawa studentów od 18.09.2012. (Głównie o swoje :P )


  • 0
  • cytuj |

  • Piec na Szewskiej, lepszej pizzy we Wrocławiu nie jadłem
  • ADMGorgonek  
    Moderator
    Szkodnik Psotnik
    Wydział: W-3 Chemiczny

    zobacz profil
    szybka wiadomość
  • 0
  • cytuj |

  • dzieciak, popieram tę na dowóz :)

    Phobos91, czasami tam bywam, ale pizzy jeszcze nie próbowałem :) Dzięki za cynk, skoczę przy okazji ;)
    _________________
    http://pustamiska.pl/index.php - bo kliknięcie nic nie kosztuje!

    Jeśli wydaje Ci się że zaliczyłeś, to masz rację... wydaje Ci się :mrgreen:
  •  Estiny  
    Wydział: W-8 IZ

    zobacz profil
    szybka wiadomość
  • 0
  • cytuj |

  • Jeżeli ktoś jest wielkim fanem włoskiej pizzy (tak jak ja), to polecam Tutti Santi http://tuttisanti.pl/.
    Pizza co prawda jest trochę droga i zdecydowanie odradzam tym, którzy preferują pizze amerykańską polaną ketchupem czy sosem czosnkowym.
    Sama jednak przez wiele lat szukałam we Wrocławiu miejsca, w którym serwują prawdziwą włoską pizzę i od kiedy otworzyli tą pizzerię, to często u nich jadam :)


  • 0
  • cytuj |

  • Polewanie pizzy keczupem to jakiś dramat, ja preferuję pizzę włoską, tu jeszcze nie jadłem, może spróbuję, ceny wcale nie są wysokie jak na smaczną pizzę.
  • ADMGorgonek  
    Moderator
    Szkodnik Psotnik
    Wydział: W-3 Chemiczny

    zobacz profil
    szybka wiadomość
  • 0
  • cytuj |

  • Estiny, dzięki za cynk, spróbuję :)

    Phobos91, wczoraj chyba spałem, bo Kociołek z Piecem pomyliłem ;)
    _________________
    http://pustamiska.pl/index.php - bo kliknięcie nic nie kosztuje!

    Jeśli wydaje Ci się że zaliczyłeś, to masz rację... wydaje Ci się :mrgreen:
  • Laszka
    Wydział: Nie dotyczy

    zobacz profil
    szybka wiadomość
  • 0
  • cytuj |

  • Phobos - w Dominium na rynku masz pizzę na cienkim cieście, taką samą jadłem we Włoszech w kilku miastach. Nie polewam jej sosem bo nie ma takiej potrzeby - smakuje bez tego. Jest dobra opcja w dostawie - druga pizza za niecałe 5 zł. Często na imprezy zamawiamy, ale zdarza się, że chodzimy do lokalu, przy czym też głównie na promocje - za pół ceny jest pizza do 13 w wybrane dni. Wiadomo - kasa ;-)
  • rysieks
    Wydział: W-9 WME
    Rok studiów: 5

    zobacz profil
    szybka wiadomość
  • 0
  • cytuj |

  • Jadłem kiedyś pizzę włoską na studenckim wypadzie w Bibione - faktycznie całkiem inny smak. Te sosy są zbędne. Pojawiły się ze dwie-trzy opcje. Gdzie zjem najsmaczniejszą pizzę włoską, na cienkim cieście. Składniki wszędzie te same, czy jest widoczna pewna różnica? Sposób przygotowania, coś jeszcze?
  • Laszka
    Wydział: Nie dotyczy

    zobacz profil
    szybka wiadomość
  • 0
  • cytuj |

  • Nikt ci nie napisze gdzie jest naj, bo raczej nikt nie odwiedził wszystkich restauracji. W Dominium jest smacznie. Spróbuj tak jak ci pisałam - na tygodniu masz do 13 pizzę za pół ceny. Wyjdzie ci z tego tani obiad, a przynajmniej sam sprawdzisz o czym mowa. Ciasto jest takie sam opisujesz. Moim zdaniem przy takim cieście po prostu rzeczywiście czuć smak składników, widać jaką mają jakość.


  • 0
  • cytuj |

  • Wszystkich to może nie, ale bardzo wiele i utrzymuję, że najlepsza włoska pizza, jaką jadłem we Wrocławiu jest w Piecu na Szewskiej, ceny również niskie, często mają pizzę w daniu dnia za 12 zł. Dominium moim zdaniem niczym się nie wyróżnia, ot zwykła pizza na cienkim cieście, w domu robię lepszą bez wysiłku z mąki z lidla.
  •  Estiny  
    Wydział: W-8 IZ

    zobacz profil
    szybka wiadomość
  • 0
  • cytuj |

  • rysieks, moim zdaniem po włoską najlepiej do Tutti Santi, ale nie mam niestety porównania z Piecem (na pewno spróbuję niedługo). W Dominium moim zdaniem pizza jest ok, ale nic specjalnego. Z tych miejsc, gdzie jadłam (kilka knajpek wokół rynku, Samos, Bravo, Farina) to TS wygrywa. Odnośnie składników to różnie bywa. Jak kiedyś porównywałam Capricciose w różnych pizzeriach, to w wielu niestety nie dodają karczochów, co moim zdaniem dosyć mocno zmienia smak tej pizzy. Druga sprawa to mąka - wydaje mi się, że włosi używają trochę innej, ale szczegółów nie znam.
  • rysieks
    Wydział: W-9 WME
    Rok studiów: 5

    zobacz profil
    szybka wiadomość
  • 0
  • cytuj |

  • Byłem w poprzednim tygodniu w Dominium - bardzo smaczna pizza, i właśnie udało się zjeść w godzinach promocji. Pizza La bella smaczna - wszystkie składniki w moich klimatach, ciasto cieniutkie, odpowiednio dopieczone. Plus za jakość obsługi. Na pewno jeszcze nie raz zajrzę - te pizzerie które wymieniliście również sprawdzę.
  • Laszka
    Wydział: Nie dotyczy

    zobacz profil
    szybka wiadomość
  • 0
  • cytuj |

  • Phobos - Twój smak, Twoja opinia, Twoje prawo. Tego lokalu, który wymieniasz nie odwiedziłam, więc nie oceniam. Jak dla mnie pizza w Dominium nie jest zwykła, tylko po prostu smaczna. Można ją na spokojnie jeść bez sosów, a przede wszystkim czuć jakość składników, pachnie to ziołami. Spróbuj jednej z ciekawych odmian tzn. ciekawych zestawień składników - na mnie one robią pozytywne wrażenie. Poza tym - u nich da się zjeść po prostu tanio.


  • 0
  • cytuj |

  • Nie twierdzę, że zwykła pizza nie jest smaczna, tylko, że Dominium serwuje taką samą pizzę, jak każda inna pizzeria mająca w menu pizzę w stylu włoskim. Każdą pizzę można, a nawet powinno się jeść bez sosów, jeśli na coś trzeba nalewać sosu, oznacza to, że mamy do czynienia z wyborem pizzopodobnym. Co nie zmienia faktu, że czasem lubię zjeść coś w stylu Pizzy Station, ale jednak nie ma to jak porządna pizza neapolitańska. Tanio to pojęcie relatywne, w Piecu też jest tanio, 20 zł za pizzę, niżej się nie da zejść, chyba, że kosztem składników.
  • Aza
    Wydział: Nie dotyczy

    zobacz profil
    szybka wiadomość
  • 0
  • cytuj |

  • Pizza bez sosu? Ale jak to? Przecież najprostsza włoska pizza Margherita to sos pomidorowy, mozzarellą i listki świeżej bazylii. Przepis ten powstał pod koniec XIX wieku, kiedy neapolitański pizzaiolo Raffaele Esposito przygotował ją po raz pierwszy dla ówczesnej królowej, która składała wizytę w Neapolu.


  • 0
  • cytuj |

  • Chodziło naturalnie o pizzę z dodatkowym sosem, takim jak na przykład dresing czosnkowy na wierzch pizzy.
  • mailia
    Wydział: W13 Matematyczny
    Rok studiów: 2

    zobacz profil
    szybka wiadomość
  • 0
  • cytuj |

  • Dominium omijam szerokim łukiem. Ceny z kosmosu, a pizza do bani. Raz dostaliśmy chłodną, a raz niedopieczoną.
  • MODshevixen  
    INF-inity
    Wydział: W-4 EKA
    Rok studiów: 2

    zobacz profil
    szybka wiadomość
  • 0
  • cytuj |

  • Również nie mam dobrej opinii o Dominium, żadna pizza stamtąd do końca mi nie smakowała, a jeśli chodzi o dowóz - ciepłej pizzy chyba nie uświadczysz :(
  • rysieks
    Wydział: W-9 WME
    Rok studiów: 5

    zobacz profil
    szybka wiadomość
  • 0
  • cytuj |

  • Jakieś 10 razy od tamtej pory tam byłem, zawsze różnego typu pizza i zawsze smacznie było.
    Głównie próbuję te delacasa, z tymi udziwnionymi składnikami. Pizza ciepła, zazwyczaj czekam koło 20 minut, ciasto takie samo. Piszę o Gusto Dominium. Spoko jest ta pizza z sosem szpinakowym. Kilka jeszcze chciałem spróbować.
  • Google
    reklama




Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group. Then, after many years modified again, this time by Piotrek © 2014
Strona wygenerowana w 42,8ms. Zapytań do SQL: 15